ローチョコレートの作り方 レシピ 簡単 How to make basic Raw Chocolate - recipe - Shino Saito -
なんとかバレンタインデー前に間に合いました!
今回の動画はローチョコレートです。カカオバター、カカオパウダー、メープルシロップだけで作る一番ベーシックなレシピです。
これは、何度も分量を変えて試作して、子供でも食べやすいバランスを探したレシピです。
(ローチョコレートのレシピは海外のものが多く、カカオパウダーの分量がとても多いのです。)
ダークチョコレートがお好きな場合は、カカオパウダーをもっと増やしてもOKです。
こつは、メープルシロップをカカオバターと同じ温度にしてから少しずつ加えること。こうすることで分離を防げます。
テンパリングは温度管理のことですが、慣れると温度計無しでもツヤツヤに仕上げることができます。
ローチョコレートやテンパリングに関する詳細はキラジェンヌ社から発売の「はじめてのローチョコレート」を参考にしてくださいね。
私のレシピもたくさん載っています💕
フルバージョンはYouTubeにアップロードしました。
↓
https://youtu.be/ng-9BjnCb3c
I made a video about Raw Chocolate right before Valentine’s Day! It is the basic recipe which you need only three ingredients; Cacao butter, Cacao powder, Maple syrup. I tried making it with different ratio then finally found the best balance.
If you like dark chocolate you can add some more cacao powder.
When you add Maple Syrup, make sure to stir into the mixture little by little so that it combines well.
A lot of my chocolate recipes are in the book called “Raw Chocolate for beginners” published in Japan. I am hoping the book to be translated into English.
Please visit my YouTube channel for the full length video.
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